<![CDATA[NEWELSKA.COM - Blog]]>Sat, 19 Sep 2020 15:36:06 +0200Weebly<![CDATA[Vi ska flytta!]]>Sat, 19 Sep 2020 09:03:01 GMThttps://newelska.com/blog/vi-ska-flytta
Flyttkaos!
Vi har ju velat flytta till större ett tag nu och plötsligt händer det! Men från 0 till 100! Från att ha skickat in uppgifter till att en faktisk flytt blir av så har vi ett tidsspann på knappa tre veckor. Allt blev klart förra veckan och i månadsskiftet går flyttlasset; hela 80meter längre bort 😂
Stressade men glada då vi hittat något i samma område bara huset bredvid, vilket innebär en minimal förändring för stora sonens umgänge och skola.
Så just nu lever vi i flyttkaos, spackeldamm och målarfärg på händerna.
Det mesta i skönhetsväg är nedpackat och uppdateringarna här kanske inte blir så täta förrän lasset gått.
Så denna soliga septemberlördag spenderar jag inomhus med att spackla hål efter hyllor, slipa och måla. Tillfälligt bytt sminkpenslar mot roller och ser sååååå mycket fram emot att få större då jag äntligen kommer få ha ett eget litet krypin 🤗🤩🥳


]]>
<![CDATA[Vågigt hår med babyliss]]>Sat, 12 Sep 2020 04:58:31 GMThttps://newelska.com/blog/vagigt-har-med-babyliss
Jag har fått rätt många kommentarer och frågor om looken med det vågiga håret och de glittriga ögonen som jag gjorde för byMalinas digitala modevisning under Sthlm fashion week förra månaden!
Jag tänkte därför dela med mig av en steg för steg guide som jag skrivit ihop. Först ut blir hur man skapar det vågiga håret 🤗

How to med babyliss deep wave wand

Babyliss deep wand innehåller tre olika värmelägen. Ju grövre hårstrån du har, desto högre värmeläge på tången. Prova dig fram vad som passar bäst för just ditt hår.
Värmeplattan är också behandlad med en turmalin-keramisk beläggning, vilket ger en skonsammare användning.

Ditt hår behöver inte vara helt nytvättat, men det är att föredra att det inte innehåller för mycket restprodukter från tidigare styling eller att det varit värmebehandlat tidigare. Ett redan manipulerat hår är alltid svårare att byta form på. På så sätt har du de bästa förutsättningarna för att få riktigt snygga vågor som håller!

Börja med att borsta igenom håret ordentligt. Fördela ut värmeskydd jämnt i hela hårets längd. Håret ska inte vara blött av produkt, men det är viktigt att hela håret prepareras med ett värmeskydd. Värmeskyddet fungerar både som en skyddande barriär mellan hårstrå och värmeredskap, och idag innehåller även de flesta värmeskydd funktioner som gör att din styling håller bättre.

Dela sedan in håret i större passéer för att underlätta stylingen. Därefter delar du in och stylar håret slinga för slinga. Ju tjockare hår du har, desto fler slingor behöver du dela in det i.

Ta en slinga lika bred som tången och börja högst upp. Kläm ihop tången och håll några sekunder. Lyft sedan ned tången ett steg så att vågorna ligger efter varandra. Fortsätt sedan ned till du nästan når topparna. Här kan du variera slutresultatet genom att tex inte våga allra längst ut i topparna, eller att inte börja direkt vid hjässan. Prova dig fram till vad du gillar bäst.
Tänk på att hålla deep wave stylern med bredden av tången längs med huvudet, alltså i våglängd, så att vågorna hamnar på rätt håll.

Arbeta igenom hela håret tills varje slinga är genomarbetad. När hela håret har fått svalna så kan du dra igenom längderna antingen med fingrarna eller en bredtandad kam. Använd sedan ett mjukt till mellanhårt spray för att fixera lockarna på plats. Vill du ha mer volym i botten kan du också ha i lite torrschampo eller strukturspray som ger ett extra lyft.


OBS! När du gjort färdigt en slinga, låt då denna svalna! Håret låser sin form när strået går från varmt till kallt, och om du försöker dra ur vågen eller locken medan håret fortfarande är varmt, så manipulerar du om dess form och resultatet blir då att det inte håller hela kvällen.

TIPS! Om du har bråttom, börja med håret som ramar in ansiktet. Då kan du alltid slänga upp resten i en slarvig tofs om du inte hinner gå igenom hela håret, och det hår som är närmast ansiktet får lagom med tid att svalna.

Babyliss finns att hitta hos flera återförsäljare som till exempel Åhléns och LYKO
]]>
<![CDATA[Pensel, borste eller svamp?]]>Wed, 09 Sep 2020 14:23:35 GMThttps://newelska.com/blog/pensel-borste-eller-svampHäromveckan blev jag intervjuad av Expressen hälsolivs Cornelia Thomasson om makeupredskap, och hur man bör tänka kring val av penslar.
Resultatet kan du se i länken nedan 🥰
https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/make-up/guide-har-ar-sminkborstarna-du-behover-/


]]>
<![CDATA[Nu bara kör jag!]]>Wed, 09 Sep 2020 09:59:57 GMThttps://newelska.com/blog/nu-bara-kor-jagOk, så jag är inte den mest tekniska när det kommer till i princip allt som har med hantering av en dator att göra. Aldrig varit och kommer förmodligen heller aldrig bli, då jag helt enkelt inte tycker det är så förbaskat roligt.
Men, jag älskar ju att prata produkter och att skriva om dem och det var därför jag började blogga för några år sedan.
Visst visst, det har gått i perioder med hur aktivt jag bloggat men helt ärligt har det enbart att göra med att jag tappat suget när något hängt sig, när jag inte kunnat eller när jag inte fattat.
Och sen vips har det gått en månad eller mer utan att något inlägg postats och då känner jag mig lite dålig.
För hur svårt ska’re va liksom? Skriver ju mest för att jag själv tycker det är kul, att tex kunna gå tillbaka två tre år och se vilka favoritprodukter jag hade då eller vilka fig jag gjorde. Men jag har sån j-a prestationsångest så när det inte funkar, då lackar jag ur och skiter i det. Hellre inte alls än halvdant, typ.

Det blev en naturlig paus i början på året eftersom vi fick tillökning första veckan i februari. Sen blev jag lite sjuk direkt efter och sen kom ju Corona.

Och så hade jag nån sorts hat-kärlek till Wordpress. Har gillat wp, men efter någon uppdatering av programvaran så blev allt annorlunda och det bara försvann massa inlägg. Alltså försvann.
Kul, not so much va? När en ändå lagt ner en hel del tid på att testa, skriva och posta. Suck.
Hur som så har jag nu hittat en annan form av redigerare som, lyssna noga nu, har ”dra och släpp” funktion! Men alltså, HUR BRA för en computer-dummie som jag?

Ok, ok. Jag ska inte snacka ner mig själv HELT för jag är ändå rätt bra på andra grejer där datorn krävs som att tex fakturera och sköta min bokföring med mera. Jag tror helt enkelt problematiken för mig legat i att jag följer och läser så många andra bloggar som är så fina att jag får prestationsångest och känner mig typ sämst i hela världen på det här.
Kolla till exempel duktiga jessicas-skona-varld.femina.se/ eller elinfagerberg.se/ så förstår ni.

Men så kände jag igår kväll, efter att ha hållit på med den här sablars sidan att orkar jag lägga så mycket energi på hur det bör se ut, eller ska jag bara köra och lära mig under tiden?
Jag valde det sistnämnda, det blir som det blir och det kan bara bli bättre!
Så se upp för tut tut, nu bara kör jag!

]]>
<![CDATA[Höstens bryntrender]]>Sat, 05 Sep 2020 19:52:54 GMThttps://newelska.com/blog/hostens-bryntrenderBryn är nog ett av attribut vi har som engagerar mest! Det är också en del i utseendet som med dagens produkter är relativt enkelt att förändra och således testa det som trendar. Om du är nyfiken på vad jag tror blir de största trenderna i höst och vinter så kan du läsa artikeln nedan, där jag listar såväl de fyra trender jag tror vi får se mest av och jag tipsar också om produkter du kan använda för att uppnå önskat resultat.

https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/sa-far-du-till-hostens-heta-ogonbryn/
]]>
<![CDATA[Get a grip hand balm]]>Tue, 12 May 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/june-20th2020Mina händer är alltid torra, särskilt runt den här tiden på året.
Jag tvättar och spritar mina händer ofta i normala fall, med tanke på mitt jobb, men nu har det varit mer än vanligt.
För att hålla händerna mjuka har jag handcreme i varje väska, i badrummet och vid sängen.
En nyfunnen favorit att ha i väskan är den här från Löwengrip
Get a grip hand balm är perfekt i storlek och gör händerna ljuvligt mjuka. Med ingredienser som shea smör, glycerin och sötmandelolja mjukgör och återfuktar den, samtidigt som den verkar vårdande på torr och fnasig hud.
Det jag tycker allra mest om med Get a grip hand balm är att händerna blir så otroligt mjuka utan kladd! Upplever ofta att många handcremer som är lite rikare i konsistensen efterlämnar en klibbig yta, men den här handcremen från Löwengrip absorberas snabbt och lämnar händerna lena och härliga. Dessutom har den en doft som är underbar, lite vanilj/kola aktig. Tänk typ colasnören! Mums!
Get a grip hand balm finns att köpa där Löwengrip säljs, tex hos LYKO
Rekommenderat pris för en tub på 50ml är 119kr
]]>
<![CDATA[Nytt jobb för löwengrip beauty]]>Fri, 08 May 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/nytt-jobb-for-lowengrip-beautyJag älskar mitt jobb! Jag älskar att mina tre yrkesutbildningar ger mig möjligheter att jobba med så många olika spännande uppdrag. Jag älskar att det ger mig möjligheter, utmaningar, lärdomar, erfarenheter och möten med så många fantastiska märken och människor. Det är en ynnest och jag känner mig ödmjuk inför de möjligheter tiden jag lagt på mina utbildningar ger mig. Och tacksamhet att kunna älska det jag gör och att kunna försörja mig på något jag brinner för.
Oftast är jag bakom kameran, men ibland får jag även vara framför.
Jag har i filmerna nedan fått göra några filmer tillsammans med Löwengrip där jag berättar om de olika serierna inom hårvård och några filmer om några av stylingprodukterna. Flera av produkterna från Löwengrips hårvård och hårstyling var redan favoriter sedan tidigare, och genom detta uppdraget har jag hittat ännu fler favoritprodukter så räkna med att läsa mer om Löwengrip snart.
Till dess, kika gärna på filmerna nedan för att lära dig mer om de olika serierna.
Bakom kameran är duktiga Marita Brannäs
]]>
<![CDATA[Pixi gör det igen!]]>Tue, 05 May 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/june-20th-2020Jag har tidigare berättat om ögonmaskerna DetoxifEYE som är kort sagt lika med MAGI.
Nu har PIXI gjort det igen!
De har lanserat den tredje sorten av sina eye patches och dra på trissor en ny favorit!
De nya beautifEYE maskerna för ögonpartiet är fullproppade med svalkande och uppiggande ingredienser för det känsliga ögonområdet. Vad sägs om tex rogivande camellia, uppklarnande lakritsrot, uppiggande citrus och ginseng? Låter lika mumsigt som det gör gott och maskerna är perfekt för alla ögon som behöver en riktig snabbfix!
En förpackning innehåller 60stycken, det vill säga 30par. Maskerna appliceras på ren hud och får gärna sitta i 20 minuter.

Jag brukar låta mina masker sitta 20 minuter under ögonen, och sedan vänder jag ner dem och använder andra sidan av masken, på nasolabialvecken.
Förutom att ögonmaskerna från PIXI gör gott för huden, så känns de också underbara! Trötthetstecken försvinner och de gottiga ingredienserna lämnar huden sval, mjuk, plumpad och pigg. Helt klart en vinnare!
De olika ögonmaskerna från PIXI finns att köpa där PIXI säljs och en förpackning kostar ca 339kr.
]]>
<![CDATA[Intervju med mig, om hårvård och hårrutiner]]>Thu, 30 Apr 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/intervju-med-mig-om-harvard-och-harrutinerHäromveckan blev jag intervjuad av Löwengrip om lite hur en kan tänka kring hårtvätt och hårrutiner, och om tex varför en bör använda ett värmeskydd.
Intervjun ligger uppe på Löwengrip.com och det går också att följa länken nedan 🥰
https://lowengrip.com/pages/best-haircare-habits?mc_cid=2bbc6821f9&mc_eid=032cf420b0 
]]>
<![CDATA[Nyheter från IDUN]]>Mon, 02 Mar 2020 23:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/nyheter-fran-idunTidigare idag var jag på en intim och god lunch på TAK tillsammans med IDUN
MUMS! ⬆️⬆️⬆️
IDUN är det svenska mineralbaserade märket som trots sin ringa ålder (9år den 8/3-20) tagit plats bland höjdarna på den svenska marknaden (och klättrar stadigt uppåt i övriga världen)
Märket lanserades med den känsliga huden som fokus och används idag av både kvinnor, män och hen, som vill ha kvalitativa produkter med ett sjysst innehåll och ingredienser som gör gott för huden.
Från att ha börjat med en liten serie mineralbaserad makeup har märket idag vuxit till att innefatta mineralmakeup i både pulver, flytande och fast form. Märket har också en egen hudvårdsserie och hårvård. Till exempel det första svanenmärkta torrschampot som jag tidigare skrivit om här
Nu får mascarafamiljen tillökning i form av all-in-one mascaran LIV
Med all-in-one menas att den här mascaran har de vanligaste effekterna man efterfrågar av sin mascara (men som vanligtvis är antingen eller)LIV är både förlängande, volymgivande OCH böjande. Bristen är gjort av gummi med små små gummitrissor ända ut på toppen av borsten, för att komma åt även de kortaste fransarna. Den är berikad med jojobaolja som stärker och återfuktar fransarna och är dessutom vegansk. Precis som med alla IDUNs produkter för ögonen så är även denna oftalmologiskt testad.
Mascaran innehåller hela 12.5 ml och det rekommenderade priset är 219kr
Den kommer säljas exklusivt online till att börja med, vilket en annan deltagare på lunchen frågade varför? Och svaret var klockrent! IDUN har verkligen tänkt ett steg längre i sitt hållbarhetstänk.
Om de skulle lansera mascaran direkt i fysisk butik, skulle det innebära att de antingen behöver plocka bort en befintlig produkt, alt byta ut samtliga ställ på 900 apotek. Om en bricka i stället har plats för 9 mascaror och en 10e lanseras, så måste brickan bytas ut. Det innebär produktion av ny bricka, leverans och frakt av den nya brickan, returfrakt eller kassering av den gamla brickan. Med andra ord; ett negativt avtryck och påverkan på miljön.
Istället väljer man att först lansera nyheten online, för att se hur den tas emot och om den säljer så bra som man hoppats, för att i ett senare stadie se över om man vill byta ut brickan. Bra va?
Mascaran LIV lanseras på IDUNs 9e födelsedag och internationella kvinnodagen den 8/3.
Jag fick med mig mascaran hem och kommer prova den redan imorgon!

Som ett led av sitt hållbarhetstänkande och avtryck på miljön, så har IDUN även sett över hur man kan förbättra förpackningarna på sina produkter och därför kommer hudvården att i maj lanseras om med uppdaterade förpackningar och en förbättrad formula. Genom att byta till grön-PE plast (inte som i färgen grön utan grön som i återanvänd) i förpackningarna till hudvården så har man lyckats minska användningen av plast med hela 78% !!! Wow! 👏 PE-plast är ett material som tillverkas av restprodukter från sockerrörsbaserad etanolproduktion och är en förnybar råvara. Den är också 100% återvinningsbar!
DESSUTOM flyttar man nu hela produktionen av både förpackning och formula till Sverige vilket innebär en minskning av koldioxidutsläpp med hela 98% !!!!
Jag säger bara HEJA IDUN som tar sitt ansvar och som gör allt de kan för att bidra till mindre påverkan på vår miljö.
I hudvården byts så alla förpackningar ut, med undantag för rengöringsmoussen och oljan. Detta på grund av hur produkten ska te sig i konsistens, till exempelmoussen behöver den typen av konstruktion för att bli just en mousse, men man tittar på nya lösningar även här.
]]>