<![CDATA[NEWELSKA.COM - Blog]]>Thu, 19 Nov 2020 14:47:03 +0100Weebly<![CDATA[Daisybeauty awards; alla nominerade!]]>Thu, 19 Nov 2020 10:33:48 GMThttps://newelska.com/blog/daisybeauty-awards-alla-nominerade
Varje år tävlas det och vinns till höger och vänster, och även inom skönhet kan det tävlas.
En av de stora aktörerna i branschen; Daisybeauty med Kicki Norman i spetsen, utser varje år det gångna årets bästa produkter i flera kategorier.

Jag har för tredje året i rad fått den stora äran att sitta med i juryn! Så glad att jag fått förtroendet i år igen.
Första året satt jag i juryn för ”årets läpprodukt”, förra året ”årets avancerade hudvård” och i år sitter jag med i jurygruppen för ”årets rengöring”
Fem fantastiska produkter i varje kategori, som lanserats det gångna året och som på ett eller annat sätt stuckit ut!

Kicki har sammanställt alla finalister i samtliga kategorier här

Jag ser fram emot att rengöra min hud och utvärdera ”mina” finalister i kategorin årets Rengöring.
Finalisterna är;

Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm, 645 kr/50 ml.
Wishful Clean Genie Cleansing Butter, 425 kr/100 g.
Sisley Triple-Oil Balm Make-up Remover & Cleanser, 1 060 kr/125 g
Tony Moly Floria Nutra Energy Cleansing Oil, 229 kr/190 ml.
Terese & Soon Everyday Cleansing Mousse, 255 kr/100 ml


I februari får vi veta vem som vinner i respektive kategori, men alla finalister är värda att kolla in lite extra!


Har du någon produkt du upptäckt under året som stuckit ut lite extra?

]]>
<![CDATA[Nyheter från bareMinerals; mascara & bryngel ]]>Tue, 17 Nov 2020 09:43:54 GMThttps://newelska.com/blog/november-17th-2020Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Åhléns

BareMinerals kombinerar serum-trenden med några av de produkter vi använder mest i sin nya mascara & bryngel!
Hur smart? Mascara, något som de flesta av oss har som som go-to produkt när man vill ha en snabb ögonöppnare + vårdande och stärkande serum!? Och en bryngel som både fyller i, håller stråna på plats OCH stärker brynen?
Men JA TACK!

Trenden med hybridprodukter har exploderat senaste tiden. Kanske för att vi tröttnat på 17 steg i en rutin, kanske för att vi blivit ännu mer medvetna om att vår makeup även ska vårda, kanske för att pandemin tvingat oss att tänka nytt - snabbt - effektivt (zoom möten, digitala konferenser och livesända bröllop). Kanske en kombination av allt ovan nämnt, men jag hoppas och tror att de multifunktionella produkterna är här för att stanna.

Hudvårdsserie makeup eller hudvård med makeupegenskap, bareMinerals tar det steget längre med sin nya mascara och bryngel. Dessa vardagsprodukter har gift sig med peptider och extrakt från rödklöver för att stärka stråna och deras livslängd.


På hemsidan beskrivs produkterna såhär;


”Den första rena, veganska frans och bryn kollektionen som naturligt förlänger och adderar volym med mindre fransfall. Upplev dina fransar och bryns fulla potential med nya STRENGTH & LENGTH Serum-Infused Mascara och Brow Gel.

Berikade med stärkande växtbaserat serum är dessa närande formuleringar bevisade att leverera synbart längre, tjockare fransar och tätare bryn — omedelbart och över tid.
Fransar, precis som blommor, kan lätt skadas och glesna när de inte behandlas väl. Men med rätt omvårdnad frodas de, växer och blommar ut till något vackert — men viktigast, de stärks. STRENGTH & LENGTH Collection innehåller ett kraftfullt botaniskt serum med rödklöver och en potent peptid, rik på aminosyror, som hjälper fransar och bryn att bli starka och hälsosamma. Detta unika komplex fungerar på två sätt: det stärker håret i roten för att bättre utstå daglig stress så som makeupborttagning och gnuggande, samtidigt som det också skapar idealiska förutsättningar för att maximera tillväxten. Resultatet är starkare, längre och fylligare fransar genom kontinuerlig användning.
Med kraften hos denna botaniska ingrediens är STRENGTH & LENGTH Mascara kliniskt bevisad att synbart förbättra fransarnas längd och fyllighet på endast 8 veckor*, och STRENGTH & LENGTH Brow Gel är bevisad att leverera fylligare bryn på endast 8 veckor*. Dessa effektiva produkter är skapade utan onödiga tillsatser, starka ingredienser eller hormoner, för att vara säkra och milda.
*Baserad på en 8 veckors klinisk studie med 30 kvinnor. Resultaten kan variera.”

Strength & Length Serum-Infused Mascara En närande, vegansk mascara som ger synbart längre, fylligare fransar omedelbart och över tid. Lättviktig, ultrasvart formulering med stärkande växtbaserat serum som levererar synbart längre, fylligare, tjockare och tätare fransar på 8 veckor— även då den är borttagen*. Fransarna känns mjuka, smidiga och starka.
Rek pris 335 kr, 8 ml


Mascaran går att läsa mer om eller klicka hem hos tex Åhléns
Strength & Length Serum-Infused Brow Gel
Denna närande, veganska bryngel ger synbart fylligare, tätare bryn omedelbart och över tid, samtidigt som glesa områden fylls i. Den lättviktiga, byggbara gelformula innehåller mineralpigment som härmar den naturliga stråfärgen för en naturlig färg och ger flexibel stadga utan hårdhet eller att flagna. Den vinklade applikatorn kammar gelen genom brynen för en naturlig definition, adderar volym och fyllighet medan det stärkande växtbaserade serumet levererar fylligare, tjockare, tätare bryn på endast 8 veckor*.
Rek pris 275 kr, 5 ml

Bryngelen finns i fyra nyanser, en genomskinlig samt tre färgade.

Läs mer eller klicka hem hos tex Åhléns

]]>
<![CDATA[Beauty-Act, nytt märke från KICKS]]>Tue, 03 Nov 2020 23:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/beauty-act-nytt-marke-fran-kicksKicks har senaste åren levererat med inte bara utomstående aktörers produkter och märken, utan även märken under egen regi.
Och de har släppt inte bara ett eget märke utan flera, som till exempel hårmärket Budgie, hud- och kroppsvårdsmärket SkinTreat och nu steppar de upp sitt game rejält med hudvård och makeup med sin senaste lansering Beauty-Act
På hemsidan beskrivs märket såhär;

BeautyAct erbjuder högkvalitativa och multifunktionella produkter som passar för alla åldrar och hudtyper. Hos oss hittar du hudvårdande makeup, innovativa makeup-borstar och högpresterande ansiktsvård anpassade efter de situationer du befinner dig i och de påfrestningar som huden utsätts för dagligen. Produkterna i sortimentet är framtagna sida vid sida för optimal användning och resultat. Alla våra produkter är dermatologiskt testade och godkända av makeupartister och hudterapeuter för att säkerställa effektiva, vårdande och hållbara produkter. Produkterna är 100% veganska och fria från parfym.

Jag hade väl egentligen inga förväntningar alls på märket, mer än att jag var nyfiken då jag tyckte förpackningar och innehåll såg spännande ut men jag måste säga WOW - jag är positivt överraskad!
det finns rätt många produkter i sortimentet, men jag har hunnit prova en primer och en sovmask (som ju är en av mina favoritsteg)

Primern jag använt är Prickly pear hydra primer, en primer som rekommenderas för torr och/eller känslig hud. Den här primern är som silke. Den är lättabsorberande och ger huden en naturlig lyster, och det är hands down en av de bästa primers min hud har träffat!
jag älskar primer när jag sminkar andra, men min hud är rätt knepig då det lätt blir kakigt, ser sminkat ut och lätt ser torr ut - även om jag applicerar rätt typ av produkter efter konstens alla regler. Jag har hittills endast hittat en annan primer som funkar, men Prickly pear hydra primer från Beauty Act slår den med hästlängder. Trots att jag nu använt primern dagligen sen den damp ner hemma för några veckor sedan, så blir jag lika golvad varje gång jag använder den.
Förutom att jag fullkomligt älskar produkten, så får den också plus för att den kommer i tub = perfekt att ha med på jobb samt hygieniskt och väger inte för mycket (som tex glasflaskor)
dessutom är priset löjligt i förhållande till hur bra jag tycker att denna primer är, en tub på 30ml kostar 179kronor. Jag hade lätt betalat det dubbla för den här.

Som namnet säger, så innehåller primern Prickly pear, eller fikonkaktus som den kallas på svenska. Ofta används olja av fikonkatusen, då kallad fikonkaktusfrö-olja. Så det är alltså inget päron som man kanske kan tro, utan en sorts ”frukt” som tillhör kaktusfamiljen. Prickly pear (kallas även Barbary fig på engelska) ser ut såhär

Fröoljan från fikonkaktusen sägs ha flera effekter på huden, som till exempel att den är en kraftfull antioxidant, återfuktande och att den även har antiinflammatoriska egenskaper. Den används främst i produkter för just känslig eller torr hud, och har senaste året fått ett uppsving då flera märken släppt nyheter innehållande just fikonkaktus (men då marknadsförd som ”Prickly pear”)

Utöver fikonkaktus så innehåller primern även mjukgörande glycerin.

Den här primern hamnar direkt på min favoritlista!

Beauty Act ​säljs exklusivt hos KICKS

]]>
<![CDATA[Makeup för torr hy, intervju för Expressen hälsoliv]]>Sun, 25 Oct 2020 11:07:23 GMThttps://newelska.com/blog/makeup-for-torr-hy-intervju-for-expressen-halsoliv
Häromveckan blev jag intervjuad av Expressen hälsoliv som ville ha lite tips på vad man bör tänka på gällande makeup om man har torr hy.

Intervjun kommer ni till via länken nedan 🤗

www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/make-up/basta-sminkprodukterna-for-dig-med-torr-hy-/


]]>
<![CDATA[Nytt jobb uppe]]>Sat, 24 Oct 2020 09:31:30 GMThttps://newelska.com/blog/nytt-jobb-uppeDet har väl inte undgått någon att jag älskar att jobba med grymmaste teamet på byMalina?!
Drömmigaste kläderna och drömmigaste folket!
Här kommer senaste släppta jobbet, för byMalinas pre spring 21 kollektion ”RULELESS TIMES”
En längre beskrivning av produkter jag använt kommer snart, men först en liten teaser 🤗
HUR snygga? 🤩😍
Jag har redan hittat min nyårsklänning i kollektionen 💞🥳💯
(Vilken det är får ni se när jag får hem den)

]]>
<![CDATA[Jag har fått ett eget rum!]]>Sun, 18 Oct 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/jag-har-fatt-ett-eget-rumDen som vet, den vet. Men att få ha ett eget krypin där jag kan samla både arbetsmaterial samt kunna ta emot kunder har varit något jag längtat efter ända sedan jag gick tillbaka till frilans för fyra och ett halvt år sedan.
Nu äntligen när vi flyttat, så har det blivit möjligt! Det är inte enormt, men det är alldeles lagom stort och jag får plats med det jag behöver.
Just nu är det fortfarande rätt kaos därinne, men jag har börjat få upp hyllor, min spegel och arbetsyta för hår&make. Det kommer finnas plats för min behandlingssäng så att jag om jag vill, kan börja göra till exempel lashlift och browlift behandlingar och inom kort kommer jag förhoppningsvis utöka litegrann, vi får se.
Så pepp på att få klart allting så att jag kan dela med mig av lite bilder 😍 ]]>
<![CDATA[Äntligen börjar lugnet infinna sig..]]>Sun, 11 Oct 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/antligen-borjar-lugnet-infinna-sigJisses Amalia vilka stressiga veckor. Eller, månader snarare.
Helt ärligt har jag nog inte känt mig icke stressad sedan före bebis. Det har varit så mycket på en gång med bf, infektion efter snittet (för att inte snacka om snittet i sig och hur trött jag var i kroppen efter det) Corona som ställde till det för hela familjen med jobb - eller snarare bristen på jobb då ca 80% av allt ställts in eller skjutits upp. Trångbodda och gått varandra på nerverna, semester som var väldigt annorlunda i år och inte alls avkopplande. Stress över boendet igen, som sedan blev flytt på mindre än tre veckor, skolstart för äldsta sonen, och i allt kaos som samlats på hög har tröttheten hunnit ikapp. Ångesten. Tröttheten igen, och de elaka självbilderna som tystats i en negativ spiral av tröstätande och ledsamhet.
Yup, there it is. Den oglamourösa och inte så jäkla roliga sanningen. Så fruktansvärt trött på att låtsas som att allt är tip top och ”tack det är bra” när någon frågar hur det är.
Det ärliga svaret är: ”just nu är det rätt pissigt, men jag håller mig över ytan och det bli väl bra så småningom”
Kanske pallar man inte alltid vara ärlig pga en vill inte skrämma bort folk, men å andra sidan, om en inte pallar höra när jag inte är på topp så kanske en inte ska finnas ens i min periferi.

Med det sagt, så tror jag att idag är första morgonen på över ett halvår som jag vaknat utan TOTAL ångest och stress. Den är där, men det var lite mindre tungandats idag. Jag känner att nu kanske jag kan komma ikapp med allt. Så nu blickar jag framåt och fokar på det som är och har varit upplyftande trots en jobbig period, och med det sagt så kommer det framöver lite mer om vad jag haft för mig på sistone. Häng med om du vill, och om inte - Sayonara!

]]>
<![CDATA[BUXOM white russian collection]]>Thu, 08 Oct 2020 22:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/buxom-white-russian-collectionEtt av mina favoritmärken - BUXOM, kanske mest känt för sina plumpande läppglans har precis lanserat en av höstens kanske snyggaste kollektioner! White Russian, som kollektionen heter, är inspirerad av ett av de bästsäljande läppglansen med samma namn men nu alltså i en kollektion.

White Russian kollektionen består av ett läppglans (245kr), ett läppstift (235kr), en highlighter (265kr) och en übersnygg palett (495kr) 😍
Paletten innehåller sex skuggor, varav två matta, två semimatta och två med shimmer, samt två rouge. Så användbara färger och det bästa med BUXOM’s skuggor är att de håller så bra! BUXOM kallar sina ögonskuggor för ”primer-infused pigments” dvs de har inbyggd egenskap av en primer vilket gör hållbarheten så mycket bättre plus att pigmenten är 👌
Nu använder jag alltid en separat primer på jobb för att vara säker på hållbarheten, men tanken är ju suverän!

BUXOM säljs exklusivt hos KICKS, antingen i butik eller på nätet.
]]>
<![CDATA[Trött & stressad]]>Fri, 02 Oct 2020 03:26:20 GMThttps://newelska.com/blog/trott-stressadHjälp vilken hektisk sista tid. Jag är helt slut i kropp och knopp!
Imorgon går flyttlasset då vi flyttar till en större lägenhet och samtidigt som vi packat och fixat så har jag både hunnit ligga däckad med migrän, sjuk och därefter jobbat kanske lite för mycket.
Har tänkt flera gånger att ”imorgon när jag har lite tid” ska jag sätta mig och skriva, gå igenom pressutskick, uppdatera osv. Men det är bara så mycket hela tiden!
Jag klagar absolut inte, jag är självklart jätteglad att jag har så många jobb bokade just nu i och med att det varit en hel del avbok sedan Corona, men jag hinner inte riktigt ladda om.
Så, det här blir endast en kort post för att uppdatera om att jag ska landa lite i flytten och sen så!

]]>
<![CDATA[Vi ska flytta!]]>Sat, 19 Sep 2020 09:03:01 GMThttps://newelska.com/blog/vi-ska-flytta
Flyttkaos!
Vi har ju velat flytta till större ett tag nu och plötsligt händer det! Men från 0 till 100! Från att ha skickat in uppgifter till att en faktisk flytt blir av så har vi ett tidsspann på knappa tre veckor. Allt blev klart förra veckan och i månadsskiftet går flyttlasset; hela 80meter längre bort 😂
Stressade men glada då vi hittat något i samma område bara huset bredvid, vilket innebär en minimal förändring för stora sonens umgänge och skola.
Så just nu lever vi i flyttkaos, spackeldamm och målarfärg på händerna.
Det mesta i skönhetsväg är nedpackat och uppdateringarna här kanske inte blir så täta förrän lasset gått.
Så denna soliga septemberlördag spenderar jag inomhus med att spackla hål efter hyllor, slipa och måla. Tillfälligt bytt sminkpenslar mot roller och ser sååååå mycket fram emot att få större då jag äntligen kommer få ha ett eget litet krypin 🤗🤩🥳


]]>