<![CDATA[NEWELSKA.COM - Blog]]>Sat, 20 Feb 2021 14:22:52 +0100Weebly<![CDATA[Mina motiveringar i Daisy beauty awards & ”årets rengöring ”]]>Fri, 19 Feb 2021 14:10:43 GMThttps://newelska.com/blog/mina-motiveringar-i-daisy-beauty-awards-arets-rengoringMin självklara vinnare och också den som vann priset bästa rengöring på årets gala var SUNDAY RILEY blue moon cleansing balm
Motivering: Den här smältande rengöringsbalmen tar effektivt bort makeup utan att huden känns torr efteråt. Både konsistens och doft är ljuvliga. Huden känns mjuk efteråt och man känner att denna rengöring inte strippar huden på dess naturliga fetter fastän den så effektivt löser upp även en tyngre makeup. Den mjuka doften påminner mig nästan om hur det känns att krama sin mormor, sådär omhuldande sött. den är dryg och en liten mängd räcker långt!


SISLEY Triple oil-balm makeup remover & cleanser
Motivering: en rengöring som avlägsnar makeupen och lämnar huden mjuk och ren. Väldigt dryg, vilket är bra med tanke på det höga priset. Jag tycker verkligen väldigt mycket om denna rengöring som remover, men saknar dock att den inte doftar något alls. Huden känns mjuk efter avtvätt och det är det som gör att den hamnar före resterande. Annars tycker jag egentligen att priset är lite högt.


TONY MOLY Floria natura energy cleansing oil
Jättehärlig rengöringsolja som effektivt tar bort makeup och som rengör utan att torka ut. Konsistensen känns rik utan att den är fet, och den förvandlas till mjölk när man tillsätter vatten. Huden kändes inte stram efter avsköljning vilket är ett extra plus! Gillade denna konsistensen väldigt mycket!


TERESE & SOON everyday cleansing mousse
Jag brukar överlag inte vara så förtjust i rengöringsmousser, men det här var faktiskt en jag gillade. Den löser upp makeup effektivt, och lämnar huden med en känsla av att inte vara torr. Den fluffiga konsistensen gör den lätt att arbeta in på huden och den doftar precis lagom mycket.
WISHFUL clean genie cleansing butter
Den här rengöringen var faktiskt den jag hade svårast att bedöma huruvida jag tycker den gjorde jobbet eller ej. Jag hade lite svårt för konsistensen då den kändes fet men ändå inte riktigt löste upp makeup lika bra som övriga rengöringar. Tyvärr sved denna på mig, så jag vågade bara prova två gånger.
När jag skickade in mina betyg och motiveringar i början på januari så skrev jag även såhär;


Kan säga att min favorit sunday riley var helt överlägsen favorit! Det är det första jag provar från märket och jag är helt såld!!! Älskade denna kategori!
Svårast var att välja andra och tredje plats, där har jag ändrat mig flera ggr mellan sisley och Tony moly, men landade i att jag föredrar konsistensen på sisley och den fick därför hamna före Tony moly.

Att få det hedersamma uppdraget att sitta med i en jurygrupp är inte bara kul, utan öppnar också upp för att hitta nya personliga favoriter och att upptäcka nya märken. Ett stort stort tack till hela Daisybeauty och team! ❤️
]]>
<![CDATA[Alla vinnare, Daisy beauty awards 2021]]>Thu, 18 Feb 2021 20:15:27 GMThttps://newelska.com/blog/alla-vinnare-daisy-beauty-awards-2021
Igår gick årets upplaga av Daisy Beauty awards av stapeln, om än dock under lite annorlunda förhållanden.
I år var galan helt digital och jag måste ge en stor eloge till alla inblandade. Fantastiskt ordnat och snyggt producerat!
Om du missade den direktsända galan så går det att se den i efterhand på Daisybeauty’s youtubekanal.

I år satt jag med i juryn för tredje året i rad, och min kategori denna gång var ”årets rengöring”.
Min personliga vinnare och samtliga motiveringar kan du läsa om i ett separat inlägg här.

Och här nedan kan du se samtliga vinnare tillsammans med juryns motivering 🤗Årets Avancerad hudvård:
Paula’s Choice Clinical Niacinamide 20% Treatment, 549 kr/20 ml.
Juryns motivering: ”En av de mest eftersökta hudvårdseffekterna just nu är porer som ser mindre ut. Tack vare en väldigt trendig ingrediens, i en lika trendig hög koncentration, hjälper vår vinnare dig att uppnå dina hudmål. Ett enkelt sätt att uppdatera rutinen och få strålande resultat!”

Årets ögonskugga:
GlossGods Cosmetics Touch Me Eyeshadow Palette, 299 kr/9 g.
Juryns motivering: ”Det sägs att svenskar är rädda för färg, men det är inget som beautycommunityn bryr sig om! När skönhetsinfluencers själva får välja blir det färg, färg och färg. Därför har det här knalliga samarbetet gått från Limited Edition till Forever Edition.”

Årets mascara:
Sweed Lashes Lash Lift Mascara, 245 kr/7,5 ml.
Juryns motivering: ”Nytänkande borste som sopar banan med både konkurrenter och envisa fransar. Med några få svep har stråna fått volym, separation och fantastisk svärta. Den är så enkel att använda att varje glad amatör framstår som ett proffs. Plus för glädjespridande hylsa som syns tydligt i necessären.”

Årets läpprodukt:
Gucci Rouge à Lèvres Satin Lipstick The Fallen Sparrow, 390 kr/3,5 g.
Juryns motivering: ”Mondän, sofistikerad och in i minsta detalj perfekt. Den elegant förpackade produkten får både sminkväskan och läpparna att andas lyx. Vi tackar det berömda modehuset som än en gång visar att läppar med färg är den bästa accessoaren.”

Årets rengöring:
Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm, 645 kr/100g. Juryns motivering: ”Tänk att en förstklassig storstädning går att genomföra på bara några sekunder! Här är en badrumsbästis som är både verkningsfull, effektiv och behaglig. I hård konkurrens gick vinsten till en smörmjuk nykomling som är som balsam både för själen och för ansiktet.”

Årets Basprodukt:
Elemis Superfood Glow Priming Moisturiser, 565 kr/60 ml.
Juryns motivering: ”Förbi är tiden när makeupgrunden endast täckte eller inte. Idag kan du skräddarsy din bas till den finish och effekt just du vill ha. För dig som söker levande resultat med naturlig ljusreflektering har vi en given vinnare! Här har du fuktboost, lyster, primer och highlighter i en och samma flaska.”

Årets handprodukt:
The Body Shop Hemp Hard-Working Hand Scrub, 95 kr/75 ml.
Juryns motivering: ”2020 var ett tufft år för alla – även för händerna. Årets vinnare är en god kamrat till sönderspritad hud; en rustik rackare som mjukgör i torrt och kallt klimat. Vi klappar händerna för en smart duoprodukt, som raskt gör skrovliga nävar rena, lena och mjuka.”

Årets kroppsprodukt:
Comfort Zone Body Strategist Peel Scrub, 475 kr/200 ml.
Juryns motivering: ”Visserligen är det insidan som räknas, men en förpackning som pryder sin plats i duschhyllan ger pluspoäng. När dessutom tuben innehåller en frisk apelsinkick, blir den här kombinerade kroppspeelingen och inredningsdetaljen en given vinnare!”

Årets Hårvård & styling:
Sachajuan Scalp Brush, 140 kr.
Juryns motivering: ”Här är produkten du inte visste att du behövde, och som du – när du har provat den – inte vill vara utan! Den ökar blodcirkulationen och ger samtidigt en stunds medveten närvaro – som yoga för skalpen! Botten mår toppen tack vare den här makalösa manicken.”

Årets damdoft:
Tom Ford Bitter Peach EdP, 2 700 kr/50 ml.
Juryns motivering: ”En spännande parfym som passar gammal som ung, är både lätt och tung, med både lugn och schvung. Den är kommersiell och speciell, tuff och snäll och kan bäras dag som kväll. Här har vi en vinnare som trots många motstridigheter är olfaktoriskt harmonisk, tack vare kryddor, oljor och moderna syntetiska molekyler.”

Årets herrdoft:
Burberry Mr Burberry Element EdT, 710 kr/50 ml.
Juryns motivering: ”Familjeträdet växer och den nya grenen är omfamnad av jordnära ekmossa. I den stilrena flaskan gömmer sig en maskulin doft som är både mystisk, mineralig och modern. Flakongen må vara blå, men parfymen doftar guld och gröna skogar!”

]]>
<![CDATA[Daisy beauty awards - ikväll smäller det!]]>Wed, 17 Feb 2021 09:22:38 GMThttps://newelska.com/blog/daisy-beauty-awards-ikvall-smaller-det
Ikväll är det äntligen dags för årets upplaga av Daisybeauty awards
För tredje året i rad har jag haft det hedersamma uppdraget att få sitta med i juryn för årets bästa produkter.
Denna gång fick jag kategorin ”årets rengöring” och jag längtar tills jag får avslöja vem som blev min vinnare.

Årets gala blir annorlunda, på grund av det läge vi befinner oss i i världen. MEN, det innebär också att i år kan ALLA vara med på festen!
Årets fest blir digital och nu kan du hänga med direkt! Så fram med bubblet, dra på dig galastassen och släng upp fötterna på bordet!
Här kan du se galan direkt;

https://www.daisybeauty.com/showcase/awards2021/?fbclid=IwAR2nWi-mHk5AAOUvW5Pt4_ikGA8lDj_zVfH5wRBn8aAmhiQThXXc7G207Sg

Och du, om du inte kan vara med ikväll så går det att se hela kalaset i efterhand på Daisybeauty’s youtube 🤗🥳

]]>
<![CDATA[LAST OBJECT, LAST ROUND]]>Fri, 22 Jan 2021 23:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/last-object-last-round[inlägget innehåller reklam genom annonslänk via adtraction]

Efter förra årets Daisybeauty expo, var vi många besökare som var jättetaggade på märket LAST OBJECT som gör återanvändbara produkter av sådant vi ofta ser som engångsartiklar. Förra året fick vi bekanta oss med återanvändbara tops, som jag också skrev om här
På årets expo (som jag också skrev om här) fick vi inne hos Nordic Beauty import kika på LAST OBJECTs senaste produkt, den återanvändbara bomullsrondellen, som de valt att kalla LAST ROUND
Produkten beskrivs såhär;
LastRound - Använd, förvara, tvätta och upprepa.
LastRound är ett återanvändbart alternativ till traditionella bomullsrondeller. Rondellerna är lika mjuka som vanliga bomullsrondeller när vätska tillsätts och fungerar på precis samma sätt så att du till exempel kan använda dem till att avlägsna makeup eller applicera ansiktsvatten.
Rondellerna är tillverkade av 70 % skandinaviskt träfiber och 30 % bomullsfiber. Förpackningen är tillverkad av växtbaserad plast och tillverkas i Danmark.
En förpackning innehåller 7 rondeller som kan användas upp till 150 gånger vardera - det blir mer än 1000 gånger för bara en enda förpackning med LastRound! Handtvätta rondellerna med tvål och vatten, och då och då kan du tvätta dem i maskin i 60°C. Förpackningen kan tvättas för hand. Rondellerna är 100 % nedbrytbara. Förpackningen är brännbar.
Jag gillar verkligen hela idén med LAST OBJECT och deras produkter, och jag kan se mig själv använda många av produkterna för privat bruk. Jag fick med mig LAST ROUND hem och jag kommer börja prova dem direkt. Jag använder åtminstone 4 rondeller per dag, då jag använder vattenfast mascara och tar bort den med separat rengöring där jag sveper av med rondell och sedan går jag alltid efter med fuktade rondeller. Jag använder i dagsläget inte mascara exakt varje dag, men de dagar jag gör det så kommer jag byta ut mina vanliga engångsrondeller mot LAST ROUND.

Där jag däremot har lite svårare att se att de kommer fungera för mig rent praktiskt, är i behandling eller ute på set. Till exempel om jag gör lashlift eller browlift på någon där jag även färgar fransarna eller brynen, så blir det rent praktiskt inte möjligt att använda dem då det dels går åt en del rondeller, men också för att de skulle ju bli färgade och då mycket svårare att hålla rena.
Även om jag har en UV-sterilisator, så kommer de ju bli färgade. Jag får helt enkelt fundera lite på om jag kan använda LAST ROUND även här.

I Sverige går LAST ROUND att köpa hos till exempel LYKO (reklamlänk)
Det finns en rad olika färger att välja på och en förpackning kostar 129kr, vilket kanske kan tyckas mycket för sju rondeller men med tanke på hur många gånger de kan återanvändas och hur många köp av engångsrondeller man sparar in på, så har man snabbt nollat den summan och i förlängningen blir det både snällare för miljön och plånboken.
]]>
<![CDATA[Årets Daisybeauty Expo, i coronasäker tappning]]>Tue, 19 Jan 2021 06:13:21 GMThttps://newelska.com/blog/arets-daisybeauty-expo-i-coronasaker-tappningDaisybeauty-expo är för mig en av årets happenings i min yrkesroll. Att hålla mig uppdaterad med det senaste och att knyta kontakter är en stor del av mitt arbete, då det är en förutsättning för att kunna erbjuda mina kunder det bästa och att vara ajour med vad som trendar för stunden.
Så utöver mitt eget nörderi för krämer och pigment, så ser jag Daisybeauty expot som en av de viktigaste tillställningarna om året.
Expot arrangeras av Kicki Norman och Sam Bergenstrahle som ligger bakom Daisybeauty magazine, och deras fantastiska team. Expot är den bästa ”mässan” för branschfolk, och vänder sig enbart till skönhetsjournalister, skönhetsbloggare, beauty-youtubers osv. Det är invite-only och jag är så glad och tacksam att jag även i år fick möjlighet att deltaga.
Kanske kan det i någras ögon sticka litegrann och verka ”dumt” såhär mitt i pandemin, men för min eget del så ser jag denna dag som en del av mitt arbete och en chans att träffa eventuella nya samarbetspartners. Den stora bonusen är att få träffa proffs, likasinnade junkies och att få lära mig mer om de märken som ställer ut.

I år blev det ju lite annorlunda på grund av Corona, men jag tycker det var så himla bra ordnat!
I olika rum fanns olika utställare/märken och vi släpptes in i grupper om 3-4 personer. Det var 20 minuter per grupp i respektive rum så det var snabba presentationer. MEN, det här upplägget passade mig så himla bra! Jag tycker det var bra att alla fick samma tid hos respektive representant, att det inte ”gick” att fastna hos någon och att man tack vare detta upplägg faktiskt hann samtala med samtliga märken!
Alla hade självklart munskydd på sig och höll distans och dessutom var det spritnings ”tvång” både på väg ut och på väg in.
En stor eloge till Daisybeauty som arrangerade detta på ett så oerhört tryggt sätt! Och alla deltagare som skötte det så snyggt.

Några av varumärkena känner jag till och har provat tidigare, medan en del var helt nytt.

I första rummet fick vi träffa Nordic beauty import som har varumärken som exempelvis LUXIE borstar
Hudvårdsmärket HUXLEY där jag endast testat en olja som jag tyckte mycket om! (Fick med mig en sovmask som jag kommer prova inom kort)
TONY MOLY som bland annat lanserar produkter som ska boosta kollagenet (så härliga förpackningar!)
STYLEDRY som är ett torrschampo i ”puderdosa” med pensel (hoppas den funkar i mörkt hår!)
Invisi-bobble som har söta accessoarer och snoddar för håret
OWOW, som är en ny typ av hemmabehandling för anti-frizz & känslan av rakpermanent.
LastObject, som gör återanvändbara produkter motsvarande sådant vi kanske vanligtvis ser som engångsprodukter. Förra året under expo fick vi se deras återanvändbara tips, som blev det årets snackis tror jag! Och som jag även skrev om här

I år visar de upp återanvänbara bomullspads!
Näst på tur var representanter från NovaConcept, som visade märken med fokus på hållbarthet, miljö och naturligt.
Vad sägs om till exempel det franska märket PULPE DE VIE som köper frukt och bär på marknader, som är ”för ful” för att säljas. Dessa godsaker tar de tillvara på och skapar hudvård av! (Bild i mitten övre rad)
Hårvårdsmärket som delar namn med min förstfödde som, NOAH, och handgjorda tvålar baserade på naturen från THE HANDMADE SOAP, för att bara nämna några!

Nästa rum var , där jag av någon anledning inte fick till några bilder! Men det tror jag beror på att jag blev så glad att träffa Ola, som jag känner sedan tidigare men som vi inte träffat på ett tag! Här blev jag verkligen nyfiken på märket COSRX, som bland annat har ett par spännande fuktpads. Tänk som färdigdränkta rondeller med fukt fukt fukt!
Dessa fick jag också med mig hem och ser verkligen fram emot att prova. Älskar allt som går snabbt! (Även om jag även uppskattar lite längre rutiner, men med småbarn får man ibland vara glad att man hinner något för sig själv alls 🤷🏻‍♀️)
Näst på tur var I am, by Swedish haircare.
En hårvårdsseriemed få produkter, men där varje produkt är multifunktionell och de kan kombineras med varandra! Produkterna är veganska, förpackas i återbrukbart material och passar alla typer av hår (man kan skräddarsy kombinationer, beroende på hårtyp och önskat resultat)
Sist men inte minst, rummet med Sunday Riley.
Jag var väldigt taggad på att lära mig mer om märket, då jag egentligen inte vetat så mycket om det och jag har bara provat en produkt härifrån - men den tyckte jag så mycket om att jag blivit nyfiken på fler!


Sunday Riley hade förberett varsin superfin necessär med våra namn på ❤️ Och massa härliga produkter i som jag ser fram emot att prova!

Som vanligt var expo fantastiskt, och även om det i år var väldigt väldigt annorlunda så var det grymt!
Verkligen stor eloge till arrangörer, utställare och deltagare, som alla tog sitt ansvar, höll distans, hade munskydd, spritade som galningar och som alla höll sig till luftvinkningar och glada tillrop.

Som ni förstår är ovan en fis i rymden mot allt som kan skrivas om respektive varumärke, men det kommer obviously komma uppdateringar i omgångar om allt.
Nu ser jag fram emot att landa och botanisera i alla fantastiska arbetsprover, och vem vet - kanske har jag ovetandes en (eller flera) nya favoriter?!


]]>
<![CDATA[FENTY lanserar hudvård]]>Sat, 09 Jan 2021 23:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/fenty-lanserar-hudvardRihanna’s makeupmärke FENTY slog stort nr det lanserades för några år sedan, med sitt breda sortiment av färger och med Rihanna själv som frontfigur. Nu tar märket ett steg längre och lanserar även hudvård!
FENTY SKIN beskrivs som ett resultat av Rigannas egna hudvårdsresa, globala erfarenheter och rutiner.
Varje produkt har flera funktioner och är framtaget för att leverera riktiga resultat, passa alla och för att fungera oavsett hudton och makeup.
Produkterna innehåller ingredienser från runtom världen, i miljövänliga förpackningar och de är dessutom både veganska och glutenfria.

Förpackningarna är supersnygga och kolla bara vilka tjusiga bilder på produktkonsistenser!
Är så sugen på att testa och väntar med spänning på att de ska komma in till butik.
FENTY BEAUTY och FENTY SKIN säljs på Sephora.
]]>
<![CDATA[Daisybeauty awards; alla nominerade!]]>Thu, 19 Nov 2020 10:33:48 GMThttps://newelska.com/blog/daisybeauty-awards-alla-nominerade
Varje år tävlas det och vinns till höger och vänster, och även inom skönhet kan det tävlas.
En av de stora aktörerna i branschen; Daisybeauty med Kicki Norman i spetsen, utser varje år det gångna årets bästa produkter i flera kategorier.

Jag har för tredje året i rad fått den stora äran att sitta med i juryn! Så glad att jag fått förtroendet i år igen.
Första året satt jag i juryn för ”årets läpprodukt”, förra året ”årets avancerade hudvård” och i år sitter jag med i jurygruppen för ”årets rengöring”
Fem fantastiska produkter i varje kategori, som lanserats det gångna året och som på ett eller annat sätt stuckit ut!

Kicki har sammanställt alla finalister i samtliga kategorier här

Jag ser fram emot att rengöra min hud och utvärdera ”mina” finalister i kategorin årets Rengöring.
Finalisterna är;

Sunday Riley Blue Moon Cleansing Balm, 645 kr/50 ml.
Wishful Clean Genie Cleansing Butter, 425 kr/100 g.
Sisley Triple-Oil Balm Make-up Remover & Cleanser, 1 060 kr/125 g
Tony Moly Floria Nutra Energy Cleansing Oil, 229 kr/190 ml.
Terese & Soon Everyday Cleansing Mousse, 255 kr/100 ml


I februari får vi veta vem som vinner i respektive kategori, men alla finalister är värda att kolla in lite extra!


Har du någon produkt du upptäckt under året som stuckit ut lite extra?

]]>
<![CDATA[Nyheter från bareMinerals; mascara & bryngel ]]>Tue, 17 Nov 2020 09:43:54 GMThttps://newelska.com/blog/november-17th-2020Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Åhléns

BareMinerals kombinerar serum-trenden med några av de produkter vi använder mest i sin nya mascara & bryngel!
Hur smart? Mascara, något som de flesta av oss har som som go-to produkt när man vill ha en snabb ögonöppnare + vårdande och stärkande serum!? Och en bryngel som både fyller i, håller stråna på plats OCH stärker brynen?
Men JA TACK!

Trenden med hybridprodukter har exploderat senaste tiden. Kanske för att vi tröttnat på 17 steg i en rutin, kanske för att vi blivit ännu mer medvetna om att vår makeup även ska vårda, kanske för att pandemin tvingat oss att tänka nytt - snabbt - effektivt (zoom möten, digitala konferenser och livesända bröllop). Kanske en kombination av allt ovan nämnt, men jag hoppas och tror att de multifunktionella produkterna är här för att stanna.

Hudvårdsserie makeup eller hudvård med makeupegenskap, bareMinerals tar det steget längre med sin nya mascara och bryngel. Dessa vardagsprodukter har gift sig med peptider och extrakt från rödklöver för att stärka stråna och deras livslängd.


På hemsidan beskrivs produkterna såhär;


”Den första rena, veganska frans och bryn kollektionen som naturligt förlänger och adderar volym med mindre fransfall. Upplev dina fransar och bryns fulla potential med nya STRENGTH & LENGTH Serum-Infused Mascara och Brow Gel.

Berikade med stärkande växtbaserat serum är dessa närande formuleringar bevisade att leverera synbart längre, tjockare fransar och tätare bryn — omedelbart och över tid.
Fransar, precis som blommor, kan lätt skadas och glesna när de inte behandlas väl. Men med rätt omvårdnad frodas de, växer och blommar ut till något vackert — men viktigast, de stärks. STRENGTH & LENGTH Collection innehåller ett kraftfullt botaniskt serum med rödklöver och en potent peptid, rik på aminosyror, som hjälper fransar och bryn att bli starka och hälsosamma. Detta unika komplex fungerar på två sätt: det stärker håret i roten för att bättre utstå daglig stress så som makeupborttagning och gnuggande, samtidigt som det också skapar idealiska förutsättningar för att maximera tillväxten. Resultatet är starkare, längre och fylligare fransar genom kontinuerlig användning.
Med kraften hos denna botaniska ingrediens är STRENGTH & LENGTH Mascara kliniskt bevisad att synbart förbättra fransarnas längd och fyllighet på endast 8 veckor*, och STRENGTH & LENGTH Brow Gel är bevisad att leverera fylligare bryn på endast 8 veckor*. Dessa effektiva produkter är skapade utan onödiga tillsatser, starka ingredienser eller hormoner, för att vara säkra och milda.
*Baserad på en 8 veckors klinisk studie med 30 kvinnor. Resultaten kan variera.”

Strength & Length Serum-Infused Mascara En närande, vegansk mascara som ger synbart längre, fylligare fransar omedelbart och över tid. Lättviktig, ultrasvart formulering med stärkande växtbaserat serum som levererar synbart längre, fylligare, tjockare och tätare fransar på 8 veckor— även då den är borttagen*. Fransarna känns mjuka, smidiga och starka.
Rek pris 335 kr, 8 ml


Mascaran går att läsa mer om eller klicka hem hos tex Åhléns
Strength & Length Serum-Infused Brow Gel
Denna närande, veganska bryngel ger synbart fylligare, tätare bryn omedelbart och över tid, samtidigt som glesa områden fylls i. Den lättviktiga, byggbara gelformula innehåller mineralpigment som härmar den naturliga stråfärgen för en naturlig färg och ger flexibel stadga utan hårdhet eller att flagna. Den vinklade applikatorn kammar gelen genom brynen för en naturlig definition, adderar volym och fyllighet medan det stärkande växtbaserade serumet levererar fylligare, tjockare, tätare bryn på endast 8 veckor*.
Rek pris 275 kr, 5 ml

Bryngelen finns i fyra nyanser, en genomskinlig samt tre färgade.

Läs mer eller klicka hem hos tex Åhléns

]]>
<![CDATA[Beauty-Act, nytt märke från KICKS]]>Tue, 03 Nov 2020 23:00:00 GMThttps://newelska.com/blog/beauty-act-nytt-marke-fran-kicksKicks har senaste åren levererat med inte bara utomstående aktörers produkter och märken, utan även märken under egen regi.
Och de har släppt inte bara ett eget märke utan flera, som till exempel hårmärket Budgie, hud- och kroppsvårdsmärket SkinTreat och nu steppar de upp sitt game rejält med hudvård och makeup med sin senaste lansering Beauty-Act
På hemsidan beskrivs märket såhär;

BeautyAct erbjuder högkvalitativa och multifunktionella produkter som passar för alla åldrar och hudtyper. Hos oss hittar du hudvårdande makeup, innovativa makeup-borstar och högpresterande ansiktsvård anpassade efter de situationer du befinner dig i och de påfrestningar som huden utsätts för dagligen. Produkterna i sortimentet är framtagna sida vid sida för optimal användning och resultat. Alla våra produkter är dermatologiskt testade och godkända av makeupartister och hudterapeuter för att säkerställa effektiva, vårdande och hållbara produkter. Produkterna är 100% veganska och fria från parfym.

Jag hade väl egentligen inga förväntningar alls på märket, mer än att jag var nyfiken då jag tyckte förpackningar och innehåll såg spännande ut men jag måste säga WOW - jag är positivt överraskad!
det finns rätt många produkter i sortimentet, men jag har hunnit prova en primer och en sovmask (som ju är en av mina favoritsteg)

Primern jag använt är Prickly pear hydra primer, en primer som rekommenderas för torr och/eller känslig hud. Den här primern är som silke. Den är lättabsorberande och ger huden en naturlig lyster, och det är hands down en av de bästa primers min hud har träffat!
jag älskar primer när jag sminkar andra, men min hud är rätt knepig då det lätt blir kakigt, ser sminkat ut och lätt ser torr ut - även om jag applicerar rätt typ av produkter efter konstens alla regler. Jag har hittills endast hittat en annan primer som funkar, men Prickly pear hydra primer från Beauty Act slår den med hästlängder. Trots att jag nu använt primern dagligen sen den damp ner hemma för några veckor sedan, så blir jag lika golvad varje gång jag använder den.
Förutom att jag fullkomligt älskar produkten, så får den också plus för att den kommer i tub = perfekt att ha med på jobb samt hygieniskt och väger inte för mycket (som tex glasflaskor)
dessutom är priset löjligt i förhållande till hur bra jag tycker att denna primer är, en tub på 30ml kostar 179kronor. Jag hade lätt betalat det dubbla för den här.

Som namnet säger, så innehåller primern Prickly pear, eller fikonkaktus som den kallas på svenska. Ofta används olja av fikonkatusen, då kallad fikonkaktusfrö-olja. Så det är alltså inget päron som man kanske kan tro, utan en sorts ”frukt” som tillhör kaktusfamiljen. Prickly pear (kallas även Barbary fig på engelska) ser ut såhär

Fröoljan från fikonkaktusen sägs ha flera effekter på huden, som till exempel att den är en kraftfull antioxidant, återfuktande och att den även har antiinflammatoriska egenskaper. Den används främst i produkter för just känslig eller torr hud, och har senaste året fått ett uppsving då flera märken släppt nyheter innehållande just fikonkaktus (men då marknadsförd som ”Prickly pear”)

Utöver fikonkaktus så innehåller primern även mjukgörande glycerin.

Den här primern hamnar direkt på min favoritlista!

Beauty Act ​säljs exklusivt hos KICKS

]]>
<![CDATA[Makeup för torr hy, intervju för Expressen hälsoliv]]>Sun, 25 Oct 2020 11:07:23 GMThttps://newelska.com/blog/makeup-for-torr-hy-intervju-for-expressen-halsoliv
Häromveckan blev jag intervjuad av Expressen hälsoliv som ville ha lite tips på vad man bör tänka på gällande makeup om man har torr hy.

Intervjun kommer ni till via länken nedan 🤗

www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/make-up/basta-sminkprodukterna-for-dig-med-torr-hy-/


]]>